21 Ağustos 2008 Perşembe
Ev yapımı mayonez
Mayonez ve ketçap çocukların çok severek kullandığı yiyeceklerden.
Benim kızlarım da çok severlerdi.Bense patates kızartmasının zaten yeterince yağlı ve lezzetli olduğu konusunda onlara nutuklar çeker ama başarılı olamazdım.
Onlar mayonezden vazgeçmeyince bari evde hazırlayayım diyerek kuzenimin tarifini uyguladım .
En azından koruyucu kimyasallar içermiyor ve yağ oranı da biraz daha düşük.Lezzeti mi? Bence fena değil.Uygulayıp siz karar verin
İşte size ev mayonezi tarifi
Mayonez
Malzemeler:
2 yemek kaşığı un,
1su bardağı su,
" " ayçiçeğiyağı,
tuz,
1yumurta,
1limonun suyu,
Un,tuz ve su karıştırılıp katışekilde pişirilip soğutulur.
Mikser kabına veya blendere konur yumurta kırılır ve karıştırılır,limonsuyu eklenir karışınca karıştırıcı çalıştırılmaya devam edilirken bir su bardağı sıvı bitkisel yağ yavaş yavaş incecik akıtılır beyazlaşıpmayonez kıvamını bulur,yağailave yapıp miktarı biraz daha artırılabilir.buzdolabında 1hafta bekleyebilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
4 yorum:
cok tesekkurler nalan abla..benim kizim henuz yemiyor ama mayonez bizim evin temel besin kaynaklarindan biri..
evde tutturabilirsem cok sevinecegim
Çok rahat tutuyor ben hiç sorun yaşamadım,bardağın pek büyük olmazsa daha sorunsuz ve koyu oluyor canım .
Zerrinciğim
aklıma çok kötü takıldı.Buzlukta kullanmak için plastiklerin ve naylon torbaların,streç ve folyoların hangileri uygun .Lütfen bir yazıyla aydınlat bizi
nalan abla,kullanilabilir plastik bilmiyorum..
ben tupper ve arkopal kullaniyorum
cam ve seramik kirilma tehlikesi tasidigindan arkopal..
strecfilm belki en cok kullandigim urun ama buzlukta yada mikroda degil,buzdolabinda sarip sarmalamada
Nalan abla ben de annemin mayonez tarifini ariyorum, iyi ki yazdiniz.. Benim 2 yasindaki kizim coks eviyor patates kizartmasi ve mayonezi. Tarifinizi deneyecegim, tesekkurler..
Yorum Gönder