18 Ağustos 2008 Pazartesi

Citir citir tavuklar

Eger cocugunuzu sirf et yesin diye McDonalds'a goturuyorsaniz artik buna gerek yok.. Eminim cocugunuz bu tavuklari cok sevecek. Benim kizim yakin zamana kadar et yemezdi, ama bu tavuklari cok sevdi. Tabii biz de cok sevdik. Tarif tamamen uydurma, ve cok da kolay.
Bayat ekmek rendesi, tuz, kara biber, kimyon. Bir de incecik kesilmis tavuk gogsu dilimleri. Ekmek ufaklariyla tuzu, kara biberi, kimyonu karistiriyorsunuz, incecik tavuk dilimlerini bu karisima buluyorsunuz. Dilerseniz cok azicik yag kullanarak kizartabilirsiniz. Dilerseniz firin tepsisine bir aluminyum folyo serip ustunu yaglar ve firinin izgara modunda pisirirsiniz(iki tarafin dapismesi icin cevirmeniz gerekir). Ben iki yolla de yaptim, ikisinde de cok guzel oluyor.
Amacimiz cocugumuzu fast food'dan uzaklastirip ev yemeklerine alistirmak...

5 yorum:

arzu dedi ki...

minik bir ekleme yapayim mi beyzacim?
tavuklari once yumurtaya batirip sonra bu karisima batirirsan da cok guzel olur.Hem benim kizim gibi yumurta yemeyen minikler de yumurta yemis olur.tabi yumurtalar organik olmali.tavuklari ve danalari vs. olmus hayvanlarin ufalanmasi ile elde edilen yemlerle besleyen ciftlikler var ne yazik ki.Ingiltere'de yasayan birisi olarak daha da dikkat etmeye calisiyorum.Malum deli dana buradan yayildi dunyaya.
arzu

beyza dedi ki...

Cok haklisin Arzucum, ben de ozellikle yumurtayi organik almaay calisiyorum. Hem cok da fiyat farki olmuyor zaten. Ahh, koy yumurtalarini ozledim..

beyza dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
zerrin dedi ki...

bir de soyle deneyiniz..
tavugu birkac saat oncesinden -karebiberli,yagli karisinda beklet
-tavugu once una,sonra yumurtaya,en son galete ununa bula ve kizart...

beyza dedi ki...

Zerrincim disaridan galeta unu almak, icinde ne oldugunu bilmedigimden, hic cazip gelmiyor. onun yerine ekmegi rondodan gecirip firinlamak daha iyi olabilir..