26 Ağustos 2008 Salı

%100 Organik tarhana corbasi


Tarhana corbasini kucuklugumden beri cok severim. Zeynep de ek gidaya basladigindan beri severek yiyor. Ama Murat'a bir turlu sevdirememistim bu corbayi. Taa ki icine nohut katma fikrini Rumeysa'dan ogrenene kadar..
Tarhana annanemin marifetli ellerinden cikma. Cok guzel yapiyor annanem. O yasina ragmen hala usenmeden evde yapiyor salcasini, tarhanasini. Ellerine saglik annanecigimin.
Corbanin tarifi cok basit, faydalari ise anlatmakla bitmez. Tereyagini eritip su koyuyorum, sonra karistirarak tarhanayi ekliyorum ve en son olarak da daha onceden islattigim nohutlari ekliyorum. Ben nohutlari topluca islatip kullanmadigim kismi buzluga koydugumdan cok kolay oluyor. Nohut da corbayla pisiyor ve corbaya ayri bir lezzet veriyor. Ara sira karistirarak kaynatiyorum ve kaynayinca da ustune annemin Uluborlu'dan, annanemin bahcesinden toplayip kuruttugu nanelerden dokuyorum. Bir de tereyag Uluborlu'daki sutcu teyzenin evinden, nohutlar da Senirkent'ten olsa, alin size %100 organik tarhana corbasi..

4 yorum:

Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
KEO dedi ki...

bizim kız da en iştahsız zamanında bile tarhana çorbasına hayır demiyor, elinize sağlık...

Adsız dedi ki...

aynen bende Ada da bayılıyoruz tarhanaya.ben de annemin elleriyle yaptığı tarhanayı gönül rahatlığıyla içiyorum.Hem besleyici hem de harika.hem de en basit yemek.Tüm gıdasını bir çorbadan almış oluyor değil mi?bu arada ben de canım anneciğimin elleriyle yetiştirip kuruttuğu naneyi kullanıyorum.Bazı şeylerimiz bu şekilde geliyor bize.Ama buralarda organik yiyecekler çoook pahalı.Tamamiyle organik beslenemiyoruz.Bağımız bahçemiz de yok ki kendimiz yetiştirelim.Sizlere bol organikli günler...

Adsız dedi ki...

Yıllardır sanamutfağından aldığım tarifle kendi tarhanamı kendim yapıyorum.Çocuklarım çok seviyor.Hazır çorba asla girmiyor evimize....
Blogunuzu kadincakararinca.com 'dan öğrendim.Müdaviminiz olacağımdan kuşkum yok.Başarılar....