3 Eylül 2008 Çarşamba

Ev yapimi pizza


Eminim her cocuk cok sever pizzayi. Benim kizim gibi.. Ben de cok severdim cocukken, hala da severim. Ama hamurla aram cok iyi degildir. Mayasini tutturmakta cok zorlaniyorum. Bu pizza hem maya kullanilmadan hem de cok cabuk hazirlandigindan tam bana gore. Zeynebim acikti mi cok sabirsizdir. Cok istahli degildir ama aciktigi anda yemegini onunde ister. Bu tarif benim imdadima yetisti. Bu pizzayi yiyip de begenmeyen pek gormedim. Aslinda bir tane var ama ismini burada aciklamak istemiyorum:)
Malzemeler:
1 su bardagi un
Yarim pk kabartma tozu
1 cay kasigi tuz
1 cay bardagi yogurt
1 cay bardagindan biraz eksik sivi yag
yarim domates
kasar peyniri
kekik
ve pizzanin ustune eklemek istediginiz hersey(sucuk, biber, mantar, misir, zeytin benim aklima gelenler)
Unu tuz ve kabartma tozuyla karistiriyoruz. Icine yogurt ve yagi ekleyip guzelce karistirdiktan sonra teflon tavaya hamuru yayiyoruz. Uzerine yarim domates rendesini (yoksa sulandirilmis salca da olabilir) yayip onun uzerine de sucugu vs. diziyoruz. En uste kasar peyniri rendesi ve kekik koyup, kapagini kapatip orta buyuklukteki ocagin kisik atesinde 15-20 dk pisiriyoruz.
Pistigini hamurun alti kizarmaya baslayinca anliyorum. Sicacik yiyince cok guzel oluyor. Soguduysa isitmak icin tavaya birkac damla su koyup azicik isitiyorum, yine yumusacik oluyor. Cok cabuk hazirlandigindan sahurlar icin de ideal.
Bir de sucuklari evde yapabilsem cok saglikli bir ogun olacak kizim icin. Yine de disaridan pizza almaktan daha iyidir..

13 yorum:

Adsız dedi ki...

Beyza ablacığım annemle daha önce konuşuyorduk pizzanın tarifini almadık diye blogda görünce çok sevindim.Bu ara annem yemek yaparken ona yardım ediyorum. Kocaelinde yemek yapabilmek için. Annem hep Beyza ablanın eline pasta yapmak,yemek yapmak çok yakışıyordu diyor bakalım banada öyle diyebilecek mi?

Talha ile Eymen'in annesi dedi ki...

mayalı hamurları hiç beceremiyorum. tarifte mayayı görünce direk geçiyorum :D
bunda yok yaşasın :D

beyza dedi ki...

Husn-u zanniniz icin tesekkur ederim Rumeysacim, eminim sen benden daha iyi yaparsin.

beyza dedi ki...

Eminecim ben de ayni dertten muzdaribim, halbuki hamur islerini de cok severim. annem cok guzel yapar aslinda ama bana gecmemis hic:) simdi aklima annemin hashasli ekmegi geldi, oruclu oruclu nasil da canim cekti..

zerrin dedi ki...

beyzos hashasli corekleri ben de coook ozledim
suan sahura pizza yapmak ile mesgulum,gordugumden beri canim cekiyordu,
evlendigimden beri hamurun her cesidini yaptim sanirim ama tariflere harfiyen uyarak
buarada tuzun eklenecegini yazmamissin

beyza dedi ki...

insallah guzel olmustur zerrin
tuz yaziyor ama en basta

Mon Petit Chou dedi ki...

ellerinize sağlık çok güzel gözüküyor. dün Duru benim yediğim pizzaya sulanınca aklıma hemen siz geldiniz. iyi ka yapmışsın, ben de hemen mutfağa girip bir tane yapayım.

mukaddes

beyza dedi ki...

Insallah Duru da begenir. Organik tarim nasil gidiyor? bahcenize yeni birseyler ektiniz mi?

Mon Petit Chou dedi ki...

maalesef Beyza'cığım kış için daha ekime başlayamadık. çünkü burda ki en büyük problemimiz susuzluk. kuyu da so olmadığı için tarlayı sulayamıyoruz. hele şu yağmurlar başlasın hemen ekeceğim. ama lojmana çok yakın bir yerde küçücük bir pazar var. çok fazla olmasa da bazen köylüler kendi yetiştirdiklerini getiriyor. ben de onlardan alışveriş yapıyorum daha doğaldır diye.

sevgiler
mukaddes

beyza dedi ki...

Ne garip degil mi burada da (Amsterdam) neredeyse hergun yagmur yagiyor, her yer kanal, su bollugu var. Ben dedigin gibi pazarlari cok severim, sen de cok sanslisin yakin oldugun icin.
En kisa zamanda bahcelermiizi zenginlestirip birbirimizle paylasiriz insallah. Sevgiler..

Adsız dedi ki...

SA.Ellerinize sağlık,afiyet olsun.sayfanızı çok beğendim duyarlı olmanızı takdir ettim.bir yerde okumuştum kabartma tozunun sağlıklı olmadığını onun yerine karbonat kullanmanın doğru olduğunu ısrarla belirtmişlerdi bende eskiye dönüp karbonat kullanıyorum.bu konuda sizlerle paylaşmak istedim.A.E.O.

Adsız dedi ki...

Beyza Hanim, sizden bir ricam olacak, belli ki cocuguna ozen gosteren bir annesiniz, gozunuzden kacmis olabilir. su teflon tavalari kullanmasaniz diyorum (etrafimdaki tum annelere de soyluyorum bunu). Kanserle Mucadele Dernegi Bsk. ayni zamanda pediatrist Prof. Murat Tuner'in kitabinda (Cocuk Sagligi Rehberi) teflonun hicbir sekilde kullanilmamasi gerektigi yaziyor. Onun yerine dokum tava ve tencere kullanabilirsiniz (Esse ve Bernardino gibi yerlerde satiliyor). Blogunuzu cok begendim. Arda'nin annesi Berna.

beyza dedi ki...

MErhaba Berna hanim
Cok cok haklisiniz, ben de yeni yeni bunu duyup vazgecmeye basladim. Yakinda evimdeki tum teflonlara veda edecegim. Uyariniz icin tesekkurler..